Friday, August 24, 2007
na dobry początek dnia
Od rana odpowiednio się nastrajam za pomocą jabłkowego crumble, czyli jabłka z kruszonką. Jabłka powinny być kwaśne i soczyste, wtedy wychodzi najlepsze. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut, a najtrudniejsza praca to obieranie i krojenie jabłek.
Pokrojone jabłka wkładamy do żaroodpornej formy i posypujemy kruszonką zrobioną z 110g masła, 150g mąki, 4-5 łyżek cukru (ciemny lepszy). Wstawiamy do pieca do czasu aż kruszonka się zrumieni. Mmmmm....
Jabłka mozna spokojnie zastąpic innymi owocami.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
O mamo! Ale pysznie wygląda! Myślałam, że to chrupiąca granola!
ReplyDeleteMia, mam nadzieję, że widziałas na moim blogu zdjęcia przesyłki od Ciebie z Twoim ateciątkiem? Jesli nei,t o zapraszam! HJeszcze raz dziękuję Ci za atc i obiecuję, że prześlę Ci swoje, jak tylko uporam się ze swoim własnym albumem wędrującym ;))
O, własnie zobaczyłam, że widziałaś:> Ale nieprzytomny człowiek ze mnie! ;))
ReplyDeleteNo baa, pewnie, że byłam i komentarz zostawiłam :P
ReplyDelete